PUTNI PRAVCI PROHODNI, SNIJEG NA KOLOVOZU U VIŠIM PREDJELIMA :: Semberija INFO ::

 

PUTNI PRAVCI PROHODNI, SNIJEG NA KOLOVOZU U VIŠIM PREDJELIMA


Svi putni pravci u Republici Srpskoj i Federaciji BiH su prohodni, ali u višim predjelima ima snijega na kolovozu, pa se vozačima savjetuje oprez i da ne putuju bez zimske opreme, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Sporije se vozi na području Romanije i na putnim pravcima Sarajevo-Foča-Gacko-Nevesinje, Novi Travnik-Bugojno-Kupres i Jablanica-Posušje.

Magla smanjuje vidljivost na putu Bosanski Petrovac-Ključ, a udara vjetra ima putevima Bosanski Petrovac-Drvar i Livno-Šuica, kao i na širem području Bosanskog Grahova.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Vangabaritni teret prevozi se dionicama Stanić Rijeka-Doboj-granični prelaz Brod i Ledenice-Crkvine-Doboj-Karuše i Ledenice-Modriča-Johovac-auto-put-Banjaluka-Manjača-Velečevo, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na putevima na kojima se izvode radovi, obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije.
Obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Kozarac-Lamovita i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi su aktuelni na putnom pravcu od Modriče prema Doboju, zatim na ulazu u Doboj iz pravca Rudanke gdje je u toku izgradnja kružnog toka, te na području Kotor Varoša i u Banjaluci.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na magistralnom putu Klašnice-Laktaši saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava se obilaznim putem kroz Laktaše, dok je zabranjen prolazak teretnih vozila, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put. Iz pravca Gradiške petlja to je "Aleksandrovac", iz pravca Banjaluke kod hotela "Ćubić", iz pravca Prnjavora petlja "Drugovići", a iz pravca Srpca petlja "Laktaši".

AMS preporučuje vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put "Deveti januar" i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine.

Radovi se izvode i na regionalnim putnim pravcima Tedin Han-Križ /granica Republike Srpske i FBiH/, Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, Ukrina-Klupe, u mjestu Šnjegotina i Ukrina-Gornja Vijaka, dok je zbog klizišta obustavljen saobraćaj na dionici Mrakovica-Podgradci.

Zbog deminerskih radova na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, od 8.15 do 15.05 časova radnim danima, dolaziće do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

U FBiH se zbog radova usporeno saobraća na auto-putu u zonama petlji Visoko i Podlugovi. Prolazak vozila reguliše saobraćajna signalizacija.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica zbog čega se saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim časovima, od 23.00 do 4.30 časova saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen na putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila mase iznad sedam i po tona, sa izuzetkom autobusa, usmjeravaju na alternativne pravce Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnom pravcu Kaonik-Gromiljak.
Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.
 
(SRNA)