Privedeni osumnjičeni za dva razbojništva: Od penzionerke oteli zlato i novac u vrijednosti od 55.000 eura :: Semberija INFO ::

 

Privedeni osumnjičeni za dva razbojništva: Od penzionerke oteli zlato i novac u vrijednosti od 55.000 eura


Bijeljinska policija predala je danas u Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini dvojicu osumnjičenih, čiji su inicijali Ž.G. i D.V., obojica iz Bijeljine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela razbojništva. Oni su priznali policiji  da su učestvovali u dvije pljačke u razmaku od godinu dana.



Prvu pljačku su izvršili prije godinu dana u selu Trnjaci, 19. januara 2020. godine, nasilno ušavši u kuću Dike i Rajka Matkovića i uz prijetnju vatrenog oružja uzeli novac i novčanik sa dokumentima. Godinu dana kasnije, na isti dan, 19. januara ove godine, u pljački nad penzionerkom Radinkom T. (71) iz semberskog sela Brodac, vezavši staricu selotejp trakom i pritom ispreturavši stvari po kući, odnijeli su iz kuće zlato i novac u ukupnoj vrijednosti oko 55.000 eura.

U tužilaštvu su nam rekli da će nakon saslušanja osumnjičenih sud odlučiti o eventualnom određivanju jednomjesečnog pritvora.



Podsjećamo, Penzionerka Radinka T. živi sama u kući u ovom semberskom selu, a policiji je prijavila nepoznate maskirane razbojnike koji su je vezali i opljačkali.

Radinka T. je radni vijek provela u inostranstvu, te su razbojnici vjertovatno znali da kod sebe ima novac. Oni su u kuću upali sa fantomkama na glavama i u crnim odijelima, te su staricu bacili na pod i vezali je.
Ona je nakon pljačke izjavila da su razbojnici preturali i razbijali stvari, sjekli dijelove namještaja, sve dok nisu pronašli ono što su tražili.

“Bili su u dilemi, da li da me ubiju ili ne. Radili su lagano, nisu žurili. Tražili su da se zakunem u djecu da ih neću prijaviti. Rekla sam im da neću, samo neka idu. Tako su i otišli”, ispričala je starica. Nakon toga pozvala je rođaka i slučaj prijavila policiji.

Još jedan slučaj drskog razbojništva u Bijeljini, koji se dogodio početkom februara prošle godine, ostao je nerasvijetljen, kada su razbojnici predstavivši se kao poštari, opljačali penzionerku, odnijevši joj tom prilikom zlatni nakit vrijedan oko 40.000 eura.

Semberija info - Tekst i foto - Lj. Ljubojević