Vodostaji Drine i Save u znatnom opadanju :: Semberija INFO ::

 

Vodostaji Drine i Save u znatnom opadanju


Na vodomjernoj stanici Radalj vodostaj rijeke Drine jutros u 6.00 časova iznosio je +265 centimetara i u prethodna 24 časa u padu je za 55 centimetara, saopšteno je iz Odsjeka za civilnu zaštitu Grada Bijeljina.
 
- Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije, prema Glavnom operativnom planu odbrane od poplava, uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od + 450 centimetara. Protok rijeke Drine jutros u 6.00 časova na HE Zvornik iznosio je 870 m³/sek – navedeno je u saopštenju.
 
Prema podacima Civilne zaštite, vodostaj rijeke Save jutros u 6.00 časova na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je + 915 centimetara, a u prethodna 24 časa opao je za 19 centimetara. 
 
- Redovna odbrana od poplava proglašava se kada vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Jamena dostigne kotu + 970 centimetara. S obzirom na to da se situacija normalizuje i da su vodostaji obje rijeke u padu, nema potrebe za daljim svakodnevnim praćenjem i izvještavanjem – poručili su iz Odsjeka.

Grad Bijeljina