Sedmorica uhapšenih sumnjiči za ubistvo 20 Srba na području Zvornika :: Semberija INFO ::

 

Sedmorica uhapšenih sumnjiči za ubistvo 20 Srba na području Zvornika


SARAJEVO - Sedam lica uhapšenih jutros na području Tuzle i Sapne osumnjičena su za ratni zločin počinjen prilikom napada na sela na području opštine Zvornik, u periodu od 8. oktobra 1992. do 6. jula 1994. godine, kao i zločin nad ratnim zarobljenicima kada je ubijeno 20 žrtava srpske nacionalnosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona i MUP-om Republike Srpske, uhapsili su Šemsudina Muminovića, Džema Galjića, Ćamila Ahmetovića, Rasima Omerovića, Asima Alića, Fadila Mujića i Ismeta Memića.


Oni su osumnjičeni da su, kao pripadnici Teritorijalne odbrane i takozvane Armije BiH, učestvovali u širokom i sistematičnom napadu na civilno stanovništvo srpske nacionalnosti na području Zvornika i okoline, u ubistvima, namjernom nanošenju snažnog fizičkog ili duševnog bola, te povredama fizičkog integriteta ili zdravlja civilnom stanovništvu.

Počinjeni zločini prilikom napada na sela, kao i zločini nad ratnim zarobljenicima, rezultirali su ubistvima oko 20 osoba srpske nacionalnosti.

Osumnjičeni se terete za krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Postupajući tužilac će, nakon ispitivanja osumnjičenih, donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, navedeno je u saopštenju.

SRNA / Glas Srpske