Bijeljina: Malo toplije, moguća slaba kiša :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Malo toplije, moguća slaba kiša


U Republici Srpskoj oblačno s mjestimičnom kišom i prolaznom ledenom kišom na zapadu. Obilnije padavine od jugozapada do juga. Najviše suvog vremena u Podrinju i Semberiji. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno 0, najviša dnevna temperatura vazduha do 8 stepeni.

Jutro u većini krajeva potpuno oblačno. Od zapada preko jugozapada do juga uz kišu, koja će biti umjerena i u postepenom pojačanju. Tokom dana i poslepodneva oblačno u svim predjelima, s mjestimičnom i povremenom kišom, u Hercegovini jačom i obilnijom (40 do 60 l/m²). Tamo će postojati uslovi i za grmljavinu.

Najmanje padavina na istoku i sjeveroistoku, gdje će samo povremeno biti slabe kiše ali i perioda suvog vremena. Postepen prestanak padavina u noći na petak. Vjetar u južnoj polovini zemlje umjeren do jak južni, na sjeveru pretežno istočnih i jugoistočnih smjerova, do umjeren.

Tokom dana u planinskom pojasu jak, na momente i vrlo jak južni. Minimalna temperatura od -3°C do 0°C na zapadu i u planinama, u ostalim predjelima od 2°C do 5°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura od -1°C do 3°C na krajnjem zapadu i planinama tog regiona, u većini predjela od 3°C do 8°C, na jugu Hercegovine i uz rijeku Drinu do 12°C.

​RHMZRS