POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA


Vozite bezbjedno i u zimskim uslovima
 
Policijska uprava  Bijeljina, podsjeća sve vozače, učesnike u saobraćaju da u periodu od 15. novembra tekuće do 15. aprila naredne godine, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu i moraju je koristiti  bez obzira na vremenske uslove.
 
U narednom periodu pripadnici Uprave, vršiće pojačanu kontrolu vozača u pogledu korištenja i posjedovanja zimske opreme.
 
Da podsjetimo vozače, pod zimskom opremom za putničke automobile, podrazumijevaju se, zimski pneumatici sa dubinom gazećeg sloja pneumatika od minimum četiri milimetra ili ljetnji profil pneumatika sa istom dubinom, ali vozači moraju da posjeduju i lance za snijeg, pogodne za postavljanje na pogonske točkove. Dok za teretna vozila pored navedenog potrebno je posjedovati lopatu i vreću pjeska od 25 do 50 kilograma.
 
Napominjemo, da nepropisno rastojanje u kolskoj vožnji čest je uzrok saobraćajnih nezgoda u zimskim uslovima, iz kojih razloga je potrebno da vozači drže veće rastojanje.
 
Policijska uprava Bijeljina, apeluje vozačima  da u zimskim uslovima saobraćaja prilagode brzinu kretanja stanju puta, s obzirom da zaustavni put vozila u takvim okolnostima može biti dva puta veći u odnosu  na zaustavni put na suvom kolovozu.

Pripremite svoj automobil za zimu i vozite oprezno'', upozoravaju iz policije.