Na području Policijske uprave Bijeljine evidentirano za oko 34 % manje maloljetnika kao izvršilaca krivičnih djela :: Semberija INFO ::

 

Na području Policijske uprave Bijeljine evidentirano za oko 34 % manje maloljetnika kao izvršilaca krivičnih djela


S obzirom na problematiku maloljetničke delikvencije i krivična djela koja izvršavaju maloljetna lica sa različitim motivima i uzrocima policijski službenici Policijske uprave  Bijeljina za devet  mjeseci ove godine zbog izvršenja krivičnih djela prijavili su 26 maloljetnih lica. Broj prijavljenih maloljetnika je za oko 34 % manji u odnosu na isti period 2019. godine.
 
Od ukupnog broja prijavljenih maloljetnika najčešće su prijavljena lica starosne dobi od  16 do 18 godina,  evidentirana su 22 maloljetnika,  u dobi od 14-16 godina života prijavljena su četiri maloljetna lica.
 
Prema strukturi krivičnih djela najviše su prijavljeni za krivična djela protiv imovine (krađe, teške krađe, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari)  zatim za krivična djela protiv života i tijela, krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kao i ostala krivična djela opšteg kriminiliteta.
 
Prema maloljetnicima se mogu izreći sankcije koje su  propisane Zakonu o zaštiti i i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.
 
 
PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE
Aleksandra Marić