JZU Sveti Vračevi: Većina oboljelih ima tešku kliničku sliku


Jutros je u bijeljinskoj bolnici održan sastanak Kriznog štaba na kojem je konstatovano da se povećava broj hospitalizovanih bolesnika u Kovid bolnici.

U cilju adekvatnog postupanja u situaciji pogoršane epidemiološke situacije , Krizni štab obavještava javnost da će se od sutra (ponedjeljak 25.oktobar) svi ambulantni pregledi obavljati u novoj poliklinici za konsultativno-specijalističku zaštitu u  zgradi stare hirurgije.

Na dan 25.oktobara u Kovid bolnici je hospitalizovano 23 bolesnika. Većina oboljelih ima tešku kliničku sliku. Na kiseoničkoj potpori je 18 bolesnika. U toku jučerašnjeg dana primljena su još tri bolesnika u Kovid bolnicu.

U protekla 24 sata u Bijeljini su evidentirane 22 osobe pozitivne na virus korona.

Apelujemo na sve da se obavezno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite jer to je jedini način da zaustavimo dalje pogoršanje epidemiološke situacije.

JZU Bolnica “Sveti Vračevi” Bijeljina je ponosna što smo otvorili prvu Kovid bolnicu u Republici Srpskoj iz sredstava Kompenzacionog fonda. Moramo da naglasimo da je jučerašnji dan otvaranja Kovid bolnice
protekao bez ikakvih stranačkih obilježja. Saopštenja i promotivni materijali pojedinih stranaka i pojedinaca sa otvaranja Kovid bolnice je čista zloupotreba jučerašnjeg događaja, ali to neće zaustaviti zdravstvene radnike naše ustanove da i dalje daju svoj maksimum u borbi protiv pandemije izazvane korona virusom, poručeno je sa Kriznog štaba Bolnice.