BIJELjINA: PROMJENLjIVO I TOPLO VRIJEME :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: PROMJENLjIVO I TOPLO VRIJEME


U Republici Srpskoj preovladavaće sunčano ili sa sunčanim intervalima i znatno toplije. Poslepodne labilizacija atmosfere uz lokane pljuskove i grmljavinu, uglavnom u centralnom planinskom pojasu i Krajini. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno 12, najviša dnevna temperatura vazduha do 28 stepeni.

Jutro će biti promjenjljivo oblačno, jedino pretežno vedro ili sa malom do umjernom oblačnošću u sjevernoj polovini zemlje. Oblačno u južnoj polovini zemlje, gdje će postojati uslovi pred jutro i ujutro za prolazne pljuskove, budući da će se linija nestabilnosti nalaziti u Jadranu.

Tokom dana sunčano i sa sunčanim intervalima i toplo, posebno u sjevernoj polovini zemlje, uz rast oblaka nestabilnosti, koji će donositi mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu prvo i češće, na jugoistoku, jugu i jugozapadu. Oblast s povremenim padavinama će se djelimično proširiti na centralne, sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne krajeve, a prema večeri kada u tim krajevima dođe do prestanka padavina i raslojavanja oblaka, ponovo s pljuskovima na jugu.

Vjetar uglavnom slab i promjenjljiv,  tokom dana umjeren južni i jugoistočni.

Minimalna temperatura od 11°C do 16°C, na jugu do 18°C, u planinama od 8°C.

Maksimalna dnevna temperatura od 24°C do 29°C, u planinama od 20°C, na sjeveroistoku i do 31°C.

(Bijeljina Danas / RHMZRS)