ŽELjKA GRUJIČIĆ: Trudim se da pomognem svakom pojedinačno :: Semberija INFO ::

 

ŽELjKA GRUJIČIĆ: Trudim se da pomognem svakom pojedinačno


ŽELjKA GRUJIČIĆ, ŠEFICA ODSJEKA ZA UPRAVNO-PRAVNE POSLOVE I SOCIJALNU ZAŠTITU U ODJELjENjU ZA BORAČKO-INVALIDSKU I CIVILNU ZAŠTITU GRADA BIJELjINA

Trudim se da pomognem svakom pojedinačno

Željka Grujičić, već više od deset godina radi u Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu u Gradskoj upravi, čiji je djelokrug rada vrlo težak i iscrpljujući. U prostorije ovog odjeljenja svakodnevno dolaze oni koji su doživjeli mnogo teškog u životu, ali su, nažalost, na marginama.

- Mnogi su tokom rata izgubili svoje najdraže, napustili ognjište, ostali bez nekog dijela tijela, muči ih besparica, bolest i godine sustigli... I šta sve još? Nažalost, malo je lijepog u njihovim životima. Dovoljno je da čuješ, samo tokom jednog radnog dana, jednu ili dvije teške životne priče, premnogo je, a, kamoli, slušati bezbroj priča, a svaka za sebe može biti film. Svi ti ljudi očekuju da im se pomogne, a mogućnosti su ograničene. S obzirom da i ja pripadam toj populaciji, trudim se, kao i moji načelnici i kolege da pomognemo koliko god je to moguće'', pojašnjava šefica Odsjeka za upravno-pravne poslove i socijalnu zaštitu u Odjeljenju za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu Grada Bijeljina.

- Obavljamo pravne, administrativne i niz drugih stručnih poslova, a koji se odnose na utvrđivanje statusa, priznavanje prava i ostavarenje zdravstvene i socijalne zaštite porodica poginulih boraca Vojske Republike Srpske, civilnih žrtava rata, vojnih invalida i boraca VRS, a sve u skladu sa zakonskim odredbama i propisima koji uređuju ovu oblast. Zahtjevi naših stranaka su različiti - od zahtjeva za priznavanje prava na ličnu, porodičnu i invalidninu civilnih žrtava rata, kategorizaciju boraca, borački dodatak, utvrđivanje prava na zdravstvenu zaštitu, banjsku rehabilitaciju, dodjele jednokratne pomoći, te niz drugih traženja'', precizira Željka Grujičić.

Naglašava da posebno pažnju poklanjaju saradnji i pružanju stručne pomoći udruženjima koja okupljaju korisnike boračke populacije, te udruženjima koja zastupaju interese osoba s invaliditetom, kao i osoba koje žive u teškim materijalnim uslovima.

Bez obzira što radi sa vrlo osjetljivom populacijom, a, nažalost, i velikoj mjeri i marginalizovanom, ona je vedra i nasmijana.
- Ako ne možemo svakome izaći u susret u onoj mjeri koliko on očekuje, možemo ga salušati i uputiti mu riječi razumijevanja, a moram naglasiti da je Gradska uprava dosta učinila za ovu populaciju'', naglašava Željka Grujičić.

Da je to tako, pored brojnih priznanja i zahvalnica Odjeljenju, mnogo je zahvalnica i na njeno ime. Među njima je nekoliko priznanja Gradske boračke organizacije, Veterana garde ,,Panteri'', Grada Bijeljina, KUD ,,Velino Selo'', Udruženja četnika veterana Semberije, Majevice i Posavine, Udruženja porodica nestalih boraca i civila Semberije i Majevice, te mnogih drugih.

​Semberske novine - Semberija info