OTKAZAN KOTLIĆ KOD TOČKA :: Semberija INFO ::

 

OTKAZAN KOTLIĆ KOD TOČKA


Zbog novonastale situacije sa virusom korona otkazana je, već tradicionalna manifestacija, ,,Kotlić kod Točka'', rekao je predsjednik MZ Dragaljevac Gornji Miroslav Kulić.

-Što se tiče organizacije ovog skupa mi smo bili potpuno spremni, ali zbog nemogućnosti organizovanja tako velikog skupa, otkazali smo ,,Kotlić''. Mi smo redovmo održavali sastanke Organizacionog odbora i pripremali se da opet budemo dostojni domaćini, ali zdravlje i ljudski životi su važniji od svega.


Javljao nam se veliki broj naših ljudi iz inostranstva koji žele da učestvuju i ove godine. Mi smo im govorili da moramo vidjeti kako će se situacija sa  koronom razvijati i u skladi s tim ćemo i donijeti odluku.

​Korona je, nažalost, opet ozbiljnije zaprijetila i, normalno je i bilo da otkažemo skup, ali biće vremena za slavlja i druženja'', poručio je Kulić i podsjetio je da je ovogodišnje okupljanje u Gornjem Dragaljevcu bilo planirano za 25. jul.

-Taj datum nam je posebno važan, jer se narednog dana proslavlja Sveti Arhangel Gavrilo, slava našeg manastira u Gornjem Dragaljevcu, pa bi ,,Kotlić kod Točka'' bio velika uvertira za doček velikog praznika'', precizirao je Miroslav Kulić.

Semberija info