KAKVI SMO MI TO LjUDI? :: Semberija INFO ::

 

KAKVI SMO MI TO LjUDI?


Bez obzira što smo već potrošili petinu dvadeset i prvog vijeka, mnogi se nisu dozvali pameti.

Istina, da je korona zaprijetila cijeloj Planeti, ni to, čini se mnoge ne upozorava dovoljno, da opasnost prijeti čovječanstvu i da je imperativ da vodimo brigu o sebi i, bar onima oko nas i životnoj sredini. Mnogi, nažalost, ne brinu ni o najmlađim koji su naša budućnost i ,,ukras svijeta''.

Da neki naši sugrađani ne misle o djeci i njihovom zdravlju, potvrda su postavljene i table upozorenja ispred tzv. bijelih zgrada u Ulici Gavrila Principa, u centru Bijeljine.

Ovo smo morali da uradimo, nažalost. Bezbroj puta smo upozoravali mnoge, naročito mlade, da ne bacaju otpad na ovim zelenim površina, jer se djeca tu igraju. Ali, nije to ništa pomagalo. Iza sebe su ostavljali sve i svašta, pa i polupane staklene pivske flaše. Pa tek ovi vlasnici kućnih ljubimaca? Ja volim životinje, ali zna se gdje je mjesto životinji, a gdje čovjeku. Izvedu ovdje kućnog ljubimca da obavi fiziološke radnje, a to ne pokupe i bace. Djeca su tu stalno. Pa zar i na to treba upozoravati? Pa zar ne znamo ni osnovne norme ponašanja? Zbog toga smo bili prinuđeni i da postavimo table upozorenja, ali često ni na to se neki ne obaziru'', tvrdi jedan od stanara tzv. bijelih zgrada i poručuje da je krajnje vrijeme da se dozovemo pameti.

Semberija info