Ja lično - Mr Aleksandar Matić, direktor Srednje stručne škole u Janji


1. Šta smatrate svojim najvećim uspjehom u životu?
- Pored svoje porodice, koju smatram najvećim uspjehom i koja je, takođe, važan segment života, za mene veliki uspjeh jeste bio rad na fakultetu sa studentima dok sam bio viši asistent na Saobraćajnom fakultetu, zatim rad sa djecom kao profesor fizike i pomoćnik direktora u osnovnoj školi.
Naravno, satisfakcija nakon 16 godina radnog staža je i rad u srednjoj školi kao direktor. Rad sa djecom je velika odgovornost, jer obrazujemo možda buduće naučnike, državnike, doktore nauka, pisce, a to i jeste ljepota rada u prosvjeti.
 
2. Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivali da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?
- Pošto sam se dugi niz godina bavio sportom, mislio sam da ću se ostvariti kao neki vrhunski sportista, ali kako sam iz porodice prosvjetnih radnika, na kraju sam i ja otišao u te vode.
 
3. Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak posljednjih godina?
- Film: ,,Patriota“ i ,,Apokalipto“, a knjiga, koja mi je posljednja ostala u sjećanju, je od Orhana Pamuka ,,Žena crvene kose“ i ,,Avanturista“, Harald Robins.
 
4. Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujete slobodno vrijeme?
- Slobodno vrijeme, uglavnom, provodim porodično i sa djecom. Rekreativno se bavim tenisom, eventualno negdje otputujem na vikend odmor.
 
5. Šta bi, po Vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Bijeljini?
- Prije svega, nedostaje još jedan park, sportska dvorana, zatvoreni bazeni koji će biti pristupačni svima, te više parking prostora u gradu.
 
6. Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?
- Bijeljina u budućnosti mora  prerasti u jedan turistički centar, a to može zbog svoje geografske pozicije. Prednost koja bi se trebala i mora iskoristiti je Banjsko lječilište, koje ima ogroman potencijal.
Organizovati sportske turnire, koji će prerasti u tradicionalne teniske turnire ili košarkaško/fudbalska takmičenje.

Semberske novine - Semberija info