POČELA ŽETVA JEČMA U SEMBERIJI: Pali prvi otkosi :: Semberija INFO ::

 

POČELA ŽETVA JEČMA U SEMBERIJI: Pali prvi otkosi


Iako se sa žetvom ječma u Semberiji trebalo sačekati još koji dan, zbog najavljenih kiša ove sedmice, juče su kombajni ušli u njive. Na imanju Branka Govedarevića i Željka Manojlovića iz Srednje Čađavice ovršen je ječam.

- Moglo se sačekati još neki dan, ali kako su meteorolozi najavili kiše tokom cijele sedmice, onda sam odlučio da se nema šta čekati, jer ako još naleti i kakva oluja sa gradom, ječam bi bio ovršen bez kombajna'', kaže Željko Manojlović i naglašava da je zrno dobrog kvaliteta i što je najvažnije nije veliki procenat vlage.



Da kombajneri mogu imati problem sa mašinom i kvarovima to je normalno, ali da se odmah prvi dan žetve kombajn pokvari, to je baš peh. To se desilo jednom kombajneru koga smo zatekli na njivi u Čađavici. Na pitanje da li se radi o ozbiljnijem kvaru, ljutito su nam odgovorili da ne žele ništa da komentarišu i da im je namjera da što prije poprave kvar i da odrade domaćinu posao prije kiše.

Podsjećamo, prema podacima Odjeljenja za poljoprivredu u Gradskoj upravi na području Semberije jesenas je zasijano 11.600 hektara pšenicom, a ječmom 2.700 hektara.

Semberija info - V. Zelenović