DAVOR ARNAUTOVIĆ: FUDBAL MI JE DONIO SVE NAJLjEPŠE U ŽIVOTU :: Semberija INFO ::

 

DAVOR ARNAUTOVIĆ: FUDBAL MI JE DONIO SVE NAJLjEPŠE U ŽIVOTU


Bijeljinac Davor Arnautović (28) dugo već igra fudbal. Nastupao je svojevremeno u Premijer ligi BiH, igrajući za Fudbalski klub „Radnik“, a nakon posljednjeg angažmana u gradačačkoj „Zvijezdi“ odlučio je da se posveti malom fudbalu.

Trenutno igram mali fudbal u tuzlanskom „Salinesu“, gdje se nadamo da ćemo osvojiti titulu prvaka BiH. U „Salinesu“ su svi izuzetno korektni prema meni i nadamo se da ćemo ove godine donijeti titulu u Tuzlu. Šef Stručnog štaba „Salinesa“ Predrag Radić je veliko ime u malom fudbalu i, mi, igrači, s njim izuzetno dobro sarađujemo. To me i opredijelilo da ovu sezonu provedem u „Salinesu“, kaže za portap Semberija info Davor Arnautović.

Davor se fudbalom počeo baviti od malih nogu, praktično od šeste godine. Dugo se zadržao i u FK „Radnik“, gdje je igrao u svim omladinskim selekcijama.

- Bio sam i reprezentativac BiH, uzrasna kategorija do sedamnaest godina. Biran sam, odnosno proglašavan  za najboljeg fudbalera RS od strane Fudbalskog saveza Republike Srpske, za 2014. godinu. Igrao sam najviše, na velikom terenu, poziciju zadnjeg veznog, dok na malom fudbalu igram poziciju zadnjeg. Aktivno sam u fudbalu već dvadeset i jednu godinu. Mogu slobodno reći da mi je fudbal donio sve ono najljepše u životu. Od toga živim. U međuvremenu sam formirao i porodicu. Volim da igram fudbal i taj sport me čini sretnim. Nastaviću da igram, sve dok me noge budu služile“.

Davor ističe da se mali fudbal igra u dvorani i svakodnevno ekipa „Salinesa“ trenira. Zbog tih obaveza, kaže Arnautović, nije u mogućnosti da se posveti velikom fudbalu.



„U dvorani se manje trči tokom utakmice, nego što je slučaj sa velikim terenom. Međutim, i u malom fudbalu je izuzetno jak ritam i trener zahtijeva maksimum od svih nas. Na utakmici, maksimalno svakih pet minuta, mora se vršiti izmjena. U velikom fudbalu su naporniji i zahtjevniji treninzi i više se trči. U malom fudbalu, po obimu, manje se radi, ali je trening intenzivniji. U malom fudbalu postižem i pogotke, iako više volim da asistiram. Trenutno sve ide u dobrom smjeru, tako da se nadam da ću aktivno igrati još najmanje sedam godina. Živim sportskim načinom života, vodim računa o ishrani, tako da se nadam da će karijera potrajati još dugo. Do sada nisam imao ozbiljnijih povreda na terenu i to je moja prednost. Imam jednog sina, a u aprilu supruga i ja očekujemo prinovu, još jednog sina. Nastojaću i djecu da usmjeravam u neki od sportova. Pružaću im maksimalnu podršku u tome, ukoliko budu zainteresovani  za to. Ustvari, i moji roditelji su mi od početka bili podrška, tako da i njima mogu zahvaliti na do sada ostvarenim rezultatima“.

Osvrnuvši se na neiskorištenu mogućnost da je, eventualno, fudbal igrao u nekoj evropskoj zemlji, što bi pretpostavljalo i sigurniju egzistenciju, Davor kaže da je vezan za Bijeljinu i da ga nikada nije okupirala želja za odlaskom u neki evropski klub.

- U Bijeljini sam proveo srećno djetinjstvo, dječaštvo i mladost. Kada sam i imao određene ponude, nisam se na njih puno osvrtao. Ovdje sam sa svojom porodicom i sa prijateljima. I kada bi se ponovo ukazala neka prilika, ne bih je uzimao za ozbiljno. Završio sam četvorogodišnji Fakultet za tjelesni odgoj u Tuzli, kao redovan student i trenutno odrađujem pripravnički staž u Gradačcu. Vjerujem da će posla, ipak, biti“, kaže na kraju razgovora za Semberija info Davor Arnautović.

portal Semberija info (Lj.Ljubojević)