ZAVIČAJNO UDRUŽENjE TUZLAKA: DRUŽENjE 15. FEBRUARA :: Semberija INFO ::

 

ZAVIČAJNO UDRUŽENjE TUZLAKA: DRUŽENjE 15. FEBRUARA


Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini organizuje, peti put za redom, veliko druženje Tuzlaka koje će se, kako su najavili organizatori, održati u subotu, 15. februara u svadbenom salonu ,,Grand“ od 18 časova. Predsjednik Organizacionog odbora Danijel Perić kaže da će se, “kao i prethodnih godina, njegujući svoje zavičajne običaje i tradiciju, podsjetiti na druženja u zavičaju iz kog potiču i time doprinijeti čuvanju zavičaja od zaborava”.

-Na ovo druženje ne pozivamo samo Tuzlake, već i sve naše prijatelje u  Bijeljini i Semberiji, našem novom zavičaju. Ono što smo pored druženja i zabave planirali, svakako je želja da organizujemo humanitarnu tombolu, kao i prošle godine. Sredstva koja prikupimo, usmjerićemo, ponovo u dogovoru  sa sveštenikom Crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Požarnici, za pomoć Srbima povratnicima na tom području”, kaže Perić.

Zainteresovani za druženje Tuzlaka se već mogu prijaviti i izvršiti rezervaciju, odnosno kupiti ulaznicu, u restoranu ,,Grand“ ili rezervisati karte pozivom na broj 065 662 582 (Milenko Vasić). Cijena ulaznice je 25 konvertibilnih maraka, a u cijenu je uključeno jelo i piće. Prema Perićevim riječima, organizatori se nadaju da će biti dobar odziv za druženje, ali i da će prihod od bogate tombole biti još veći nego prošle godine, kako bi se što više sredstava obezbijedilo za pomoć Srbima povratnicima, a kojima je pomoć itekako potrebna.

-Potrudili smo se da za sve koji dođu 15. februara na druženje Tuzlaka orghanizujemo i bogat kulturno-zabavni program. U kulturno-umjetničkom programu će nastupiti proslavljeni Hor ,,Srbadija“, potom i SKUD “Novo naselje Janja”, a u zabavnom dijelu programa, “Patrola 076”. Vjerujem da će i ovo veče biti veče za pamćenje, a naglasio bih da je ovo i jedan od načina da se sačuva sabornost Srba iz Tuzle”, kaže Perić i u ime Zavičajnog udruženja Tuzlaka poziva Tuzlake i prijatelje u Bijeljini i Semberiji, da svojim prisustvom uveličaju ovaj, već tradicionalni događaj.

Semberija INFO - O. Stjepanović