SNEŽANA VUJUĆ JAGODIĆ, PREDSJEDNICA EKOLOŠKOG UDRUŽENjA ,,EKO PUT’’ BIJELjINA


Šta smatrate svojim najvećim uspjehom u životu?

Najveći uspjeh u svojoj karijeri do sada je osnivanje Eko-Vizitor centra ,,Jezera’’, a najvećim uspjehom u životu smatraću proglašenjem ušća Drine u Savu za Prekogranični rezervat biosfere.


Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivalida se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao.

U mladosti sam željela da se bavim književnošću i novinarskim poslom, čime sam se i bavila u srednjoj školi i na fakultetu, a i dan - danas na neki način, kroz rad udruženja koristim ta stečena znanja i iskustva u pripremi info, edukativnih i promo materijala.


Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak posljednjih godina?

Omiljeni književni žanr mi je naučna fantastika, tako da knjiga koja je na mene ostavila poseban utisak u posljednjim godinama je ,,Ilion’’, pisca Den Simonsa, a od filmova to je ,,Avatar’’, reditelja Džejmsa Kamerona.


Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujete slobodno vrijeme?

Slobodno vrijeme najviše koristim za boravak u prirodi, a posebno interesovanje mi je veslanje tokom ljetnjeg perioda.


Šta bi, po Vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Bijeljini?

Bijeljina je grad koji je u razvoju i to nam pruža mogućnost da aktivno utičemo na unapređenje života u gradu, da imamo više biciklističkih i trim staza, zaštićenih područja, da se centar grada zatvori za saobraćaj, čime bi se ugledali na savremene, moderne evropske gradove, odnosno gradove po mjeri čovjeka.


Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?

Bijeljinu i Semberiju u budućnosti vidim kao privlačnu turističku destinaciju sa razvijenom privredom i poljoprivredom okrenutoj organskoj proizvodnji i zdravoj hrani, sa visokim nivoom ekološke kulture i sa građanima/kama koji brinu o zaštiti životne sredine našeg grada i prirode Semberije.

portal Semberija INFO