Milenko Mitrović, predsjednik Pokreta za Bijeljinu :: Semberija INFO ::

 

Milenko Mitrović, predsjednik Pokreta za Bijeljinu


Šta smatrate svojim najvećim uspjehom?
Najvećim uspjehom smatram to što sam i pored svih životnih teškoća, koje nas sve prate, uspio da sačuvam vedar duh i vjeru u ljude, i to što sam svojim radom i trudom uspio doći u poziciju da mnogim ljudima i porodicama, bar djelimično, olakšam svakodnevni život i izmamim osmjeh na licima.
 
Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivali da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?
Bavim se upravo onim što sam želio. I kada bih opet mogao da biram, moj izbor bi bio posao kojim mogu da pomažem drugima.
 
Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak posljednjih godina?
Knjiga kojoj se uvijek vraćam i koja i danas na mene ima veliki uticaj je Hemingvejev ,,Starac i more”. Iz nje uvijek iznova shvatam važnost istrajnosti i upornosti u životu čovjeka.
 
Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujte slobodno vrijeme?
Nakon teškog radnog dana uvijek se rado posvetim fizičkim aktivnostima, za koje danas nažalost teško nalazimo vrijeme. Šetnja, džoging i ljeti vožnja bicikla, uvijek me izliječe od svakodnevnog stresa.
 
Šta bi, po vašem mišljenju, trebalo unaprijediti u Bijeljini?
Bijeljina u posljednjih par godina ide u dobrom smjeru, sa konstantnim unapređenjima, ali, svakako, moramo biti angažovani na daljem razvoju infrastrukture, agrara, kulturnog života i, najprije, moramo zaustaviti odlazak mladih, putem privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mjesta.
 
Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?
Bijeljinu i Semberiju vidim kao veoma jakog i prepoznatljivog lidera među gradovima u regionu, prosto rečeno,želim da svi putevi vode u jaku Bijeljinu. Bijeljina ima budućnost!

Semberske novine - Semberija INFO