U ponedjeljak Okrugli sto u Hotelu ,,Drina'': "Sva lica pristupačnosti"


U sklopu kampanje pristupačnosti za lica sa invaliditetom pod nazivom ,,Sva lica pristupačnosti" u okviru projekta ,,Zajednice različitih, ali ravnopravnih građana'' kojeg finansira Evropska unija, a realizuju Organizacija UDAS u partnerstvu sa Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i UG ,,Nešto Više'' Sarajevo, organizuje se okrugli sto pod istim nazivom koji će biti održan u ponedjeljak, 11. novembra u Hotelu ,,Drina'', sa početkom u 10 časova.

Cilj okruglog stola je da se prezentuje trenutno stanje i identifikuju potrebe na polju pristupačnosti od strane predstavnika organizacija lica sa invaliditetom sa područja grada Sarajeva  na osnovu člana 9. UN Konvencije o pravima lica sa invaliditetom. 

Da bismo imali sve potrebne informacije na okrugli sto su pozvani i predstavnici gradske uprave u cilju predstavljanja rezultata na polju unapređenja pristupačnosti lica sa invaliditetom, te planova za naredni period. Uz poziv gradskoj upravi, pozvani su i predstavnici drugih institucija koji doprinose zadovoljavanju prava i potreba lica sa invaliditetom u skladu sa članom 9.

Okrugli stolovi sa istim ciljem, održani su u Banjoj Luci, Sarajevu, Trebinju i Tuzli, gradovima partnerima na projektu, i nakon ovog okruglog stola imaćemo identifikovane potrebe kada je u pitanju pristupačnost za lica sa invaliditetom u partnerskim lokalnim zajednicama. U pomenutim gradovima okrugli stolovi su organizovani u saradnji sa lokalnim organizacijama lica sa invaliditetom. 

Partner okruglog stola za Bijeljinu je Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina.