MJESNA ZAJEDNICA VUK KARADžIĆ: NAJMNOGOLjUDNIJA GRADSKA MJESNA ZAJEDNICA


Mjesna zajednica „Vuk Karadžić“ prema posljednjem popisu stanovništva svrstava se u najmnogoljudnije gradske mjesne zajednice u Bijeljini sa svojih oko 8.000 stanovnika. Veliki broj djece školskog uzrasta, ali i penzioneri željno očekuju realizaciju započetih  i planiranih sportskih i kulturnih projekata u ovom velikom naselju
Miroslav Bajić, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice „Vuk Karadžić“ kaže da ovo veliko gradsko naselje ima razvijenu infrastrukturu, međutim, ima još puno toga što treba planirati i realizovati.


-Naš cilj je da renoviramo i obnovimo svlačionice na lokalnom stadionu, a pl­a­niramo da izgradimo i odbojkaško igralište za od­bojku na pijesku. Takvog sportskog terena nema na području grada i naša želja je da to izgradimo. Već smo izvršili adaptaciju pros­torija za potrebe mjesne za­jednice, a u toku je i nabavka kompjuterske opreme. Već smo dobili novu opremu, stolove i stolice, kao i kompjuter. U pitanju je donacija Razvojnog programa UN - UNDP-a“.

Bajić kaže da je Dom za sta­ra i iznemogla lica, koji je nekoliko godina postojao u prostorijama Mjesne zajednice „Vuk Karadžić“, na Zboru građana  promijenio svoju namjenu u Dom kulture.


-U narednom periodu planiramo puno aktivnosti u ovim prostorijama. Imamo punu po­dršku Gradske uprave i gradonačelnika Mićića. Oni su prepoznali da mi u Savjetu Mjesne zajednice imamo mlade, ambiciozne ljude koji žele unaprijediti život u ovoj mjesnoj zajednici. Već smo kod UNDP-a kandidovali i projekat zagrijavanja prostorija budućeg Doma kulture, uz pomoć klima – uređaja koji će zagrijavati prostorije i na izuzetno niskim te­m­peraturama. Mi smo u pro­šloj godini, uz pomoć Gr­a­dske uprave, dobili još kilometar as­falta na području naše mjesne zajednice. Gradska uprava je u potpunosti finansirala asfaltiranje jedne ulice“.
Kada je u pitanju adaptacija svlačionica na fudbalskom igralištu, Miroslav Bajić kaže da će taj projekat koštati oko 25.000 KM.

- Biće izvršena termoizolacija kompletnog objekta na igralištu, zamjena krovne konstrukcije i svega onoga što je neophodno za normalno organizovanje fudbalskih utakmica. Samo za opremu i namještaj u Domu kulture UNDP je izdvojio oko 15.000 KM. Vjerujem da ćemo realizacijom započetih projekata u velikoj mjeri poboljšati uslove za rad mje­s­ne zajednice, kao i za organizovanje brojnih sportskih i kulturnih aktivnosti. U ovoj mjesnoj zajednici živi veliki broj Roma, tako da je planirano i organizovanje kreativnih ra­dionica za žene Romkinje.


Na području ove mjesne zajednice ima još neasfaltiranih ulica, a mnoge ulice, kada je u pitanju njihova rekonstrukcija,  čekaju na priključenje na gradsku kanalizaciju

ARHIVA SEMBERSKIH NOVINA