VAŽNO UPOZORENjE VRSNIH POZNAVALACA RIJEKE DRINE: Drina je divlja i u kovitlac hvata i plivače i neplivače :: Semberija INFO ::

 

VAŽNO UPOZORENjE VRSNIH POZNAVALACA RIJEKE DRINE: Drina je divlja i u kovitlac hvata i plivače i neplivače


Nažalost, svjedoci smo da svakog ljeta kupanje u i plahovitoj rijeci Drina može biti kobno. Najviše stradaju oni koji je slabo poznaju, a i nisu vrsni plivači. Koliko je Drina nepredvidiva potvrđuju mnogi koji su bili samo sudionici nekih nemilih događaja, a vrsni znalci Drine neprekidno upozoravaju da se sa ovom rijekom ne smije ,,igrati’’.

Dragoslav Marković iz Bijeljine, penzionisani policijac, koji na Drini, provodi veći dio vremena i gdje ima i vikendicu, jedan je od onih koji odlično zna kako se vlada Drina upozorava za portal Semberija info. 



-Drina je divlja Rijeka, hvata i plivače i neplivače u kovitlac i ukoliko ne znaju kako da se ponašaju u vodi, mogu se ugušiti. Matici se i plivač i neplivač mora u jednom trenutku prepustiti, da bi se lakše dočepao nekog drveta ili obale”, upozorava Marković, ističući da u ovakvim situacijama i društvo i mediji zakažu na početku kupališne sezone, jer bi trebalo na vrijeme obavijestiti i mlade i stare o  ćudima Drine, o opasnosti koja vreba sve one koji uđu u vodu.

“Drina je divlja rijeka i svake godine odnosi mlade živote.  Ne kaže se slučajno, da Drina uzima one najbolje plivače. Mogu da kažem samo to da čovjek poželi da se tragedije nikad više ne dese”, poručuje Dragoslav Marković.

Semberija INFO