PORODIČNA I DRUŠTVENO ODGOVORNA FIRMA :: Semberija INFO ::

 

PORODIČNA I DRUŠTVENO ODGOVORNA FIRMA


Kvalitet i potpuna pravna sigurnost, poslovna su politika porodičnog preduzeća ,,Buk promet” koje ima širok spektar djelatnosti u građevinarstvu. Otvoreni su prema novim tehnologijama, metodama i načinima projektovanja i izgradnje, te djelatnostima kojima se bave, izgradnja i projektovanje u visokogradnji, niskogradnji i hidrogradnji.Izgradili su prepoznatljiv brend koji ih kvalitetom izdvaja kao građevinsku firmu u regionu.
 
Počeci preduzeća datiraju od 1979. godine, kada je vlasnik današnjeg ,,Buk prometa”, Vojkan Gajić, osnovao preduzeće ,,Zidarsko-fasaderska radnja’’ sa sjedištem u Osijeku, a potom je 19. aprila 1994. godine, registrovano preduzeće ,,Buk promet” sa oko 30 zaposlenih. Predanim radom, preduzeće se razvijalo i danas obezbjeđuje posao za 200 radnika različitih obrazovnih profila. Vlasnik, Vojkan Gajić sa sinovima, Jovanom Gajićem, direktorom preduzeća, te Đojom Gajićem, zamjenikom direktora, njeguju i nadograđuju preduzeće, a djelatnost, već nekoliko godina, obavljaju i izvan područja grada Bijeljina. Direktor ,,Buk prometa” Jovan Gajić kaže da trenutno rade na realizaciji tri značajna projekta na području grada Trebinja i izvođači su radova na izgradnji turističko-ugostiteljskog banjskog kompleksa na području opštine Petrovo. Na području grada Bijeljina, angažovani su na izgradnji proširenja kanalizacione mreže i na još nekoliko manjih projekata. U ovom preduzeću radi tim od 23 visoko obrazovanih kadrova svih profila. S obzirom da u ,,Buk prometu” raspolažu i sa projektnim biroom, te revizijom projekata, prepoznatljivi su po brojnim izgrađenim stambeno-poslovnim objektima, a u najavi je izgradnja još stambenih zgrada.
 

-Planiramo da počnemo izgradnju još dvije stambene zgrade sa oko 110 stanova, a riječ je o lokacijama u ulicama Jermenska i Račanska, najavljuje Gajić i ističe da im je, kada je riječ o stambenim objektima, kvalitet gradnje prioritet.
 
-S obzirom da je u pitanju životni prostor, trudimo se da stanovi koje gradimo, imaju svu toplinu i ugodnost porodičnog doma. Nastojimo da materijali kojim gradimo budu savremeni i visokog kvaliteta u skladu sa najnovijim propisima o energetskoj efikasnosti, a u gradnji ne zapostavljamo ni ekološki segment, kaže Gajić.
 

,,Buk promet’’ takođe raspolaže sa proizvodnim pogonima za asfaltne mase, preradu kamenih agregata i proizvodnju betona na dvije betonske baze, a pokrenuli su kamenolom i proizvodnju prefabrikovanih armirano - betonskih konstrukcija.
 
-Riječ je o armirano - betonskim konstrukcijama koje su za sada planirane za izgradnju hala, ali naš cilj je da je ovu prizvodnju, takođe, unaprijedimo i na druge vrste objekata, kaže Gajić.
 
On naglašava da je jedna od izuzetno važnih stavki u ,,Buk prometu”, redovna isplata ličnih dohodaka, sa doprinosima i obaveza prema državi.
 

- S obzirom da je ovo porodična firma, otac, brat i ja smo ponosni na činjenicu da zapošljavamo 200 ljudi, a uvijek ističemo da svi mi zajedno činimo ,,Buk promet”, kaže Gajić i dodaje da su vrlo često lično prisutni na gradilištima. Ono što je karakteristično za ,,Buk promet” je činjenica da ne žele da pričaju o svom humanitarnom radu i aktivnostima u kojima su učestvovali. Kako Jovan Gajić kaže ,,smatramo da kao društveno odgovorna firma treba da učestvujemo u pomenutim aktivnostima, a sve u interesu naših građana i našeg grada, činimo to iskreno i od srca.”
 
ARHIVA SEMBERSKIH NOVINA