ŠTA TREBA PRIUŠTITI KUĆNIM LjUBIMCIMA TOKOM LjETA? ŠIŠANjE JE OBAVEZNO! :: Semberija INFO ::

 

ŠTA TREBA PRIUŠTITI KUĆNIM LjUBIMCIMA TOKOM LjETA? ŠIŠANjE JE OBAVEZNO!


Vlasnici pasa trebalo bi da svoje kućne ljubimce, zbog visokih ljetnih temeperatura, šišaju češće nego tokom preostalih mjeseci u godini’’, poručuju iz bijeljinskog Salona za šišanje i njegu pasa „Ogi“.
Snežana Jevtić Rikert, veterinarski tehničar i vlasnica ovog Salona, koji egzistira pri bijeljinskoj Veterinarskoj stanici, kaže da je šišanje pasa, tokom godine, neophodno redovno, bar jednom u dva mjeseca, ne samo iz estetskih, nego i higijenskih razloga. Ovim poslom, za koji je dobila neophodne licence u Sarajevu, počela je da se bavi, jer je u Bijeljini do prije nekoliko godina bilo malo stručnih osoba za ovaj posao.
 
-Ljubitelj sam svih rasa pasa. Već duže imam maltezera Ogija. Pošto je psu neophodna adekvatna njega, koja podrazumijeva i šišanje, shvatila sam prije nekoliko godina da bi u Bijeljini bilo dobro otvoriti salon za njegu pasa, jer su mnogi svoje kućne ljubice u to vrijeme vodili u druge veće gradove u okruženju. Završila sam neophodnu obuku i tako je sve počelo’’, kaže Snežana za portal Semberija info. 
 
Izrazila je veliku zahvalnost Veterinarskoj stanici i nekadašnjem direktoru ove ustanove Sandru Mađarcu na pomoći da zaživi ideja o radu Salona „Ogi“, koji i dalje posluje u sastavu Veterinarske stanice. Snežani u salonu pomaže suprug Dražen, inače veterinarski tehničar zaposlen u Veterinarskoj stanici.
 
-Osim maltezera, suprug i ja odgajamo i lovačke pse. Oboje volimo životinje tako da nam ovaj, za oboje dodatni posao, ne pada teško. Posao sa psima pravo je zadovoljstvo’’, ističe Snežana i napominje da je psu, osim redovnog četkanja i kupanja, neophodno redovno sjeći nokte i voditi ga na kontrole i vakcinisanja.
 
-Sve veći broj ljudi ima kućne ljubimce. Ne kaže se slučajno da pas može da bude čovjekov najveći i najodaniji prijatelj’’, istakla je Snežana. Kako kaže i njene kćerke - Maša i Tara jako vole pse, ali, ipak, najviše njihovog ljubimca maltezera Ogija.
 
-Da bi se uvjerili u naš rad, fotografije pasa prije i poslije šišanja zainteresovani mogu da pogledaju na fejsbuk stranici Salon za šišanje i njegu pasa „Ogi“ i na instagram stranici Salona’’, poručuje’’, Snežana Jevtić Rikert i naglašava da je kontakt telefon za zakazivanje šišanja 065/902-005.

​portal Semberija info