Okrugli sto u okviru projekta “Personalna asistencija - ključ za samostalan život!” :: Semberija INFO ::

 

Okrugli sto u okviru projekta “Personalna asistencija - ključ za samostalan život!”



Pozivamo Vas da učestvujete u radu okruglog stola na temu “Personalna asistencija - ključ za samostalan život!” koji organizuju Savez oboljelih od distrofije i srodnih bolesti u Republici Srpskoj i koalicija KOLOSI - Bijeljina.

Okrugli sto će se održati u hoteluDrinaBijeljina, u utorak 25. 06. 2019. godine, od 11,00 do 14,30 časova.

Okrugli sto organizujemo u okviru projekta “Personalna asistencija - ključ za samostalan život!” koji je podržalo ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske. 

Osnovni cilj projekta je da doprinesemo pravilnom regulisanju i unapređenju sprovođenja servisa personalne sistencije, naglasimo pojam, potrebu i značaj servisa, te pokušamo ponuditi adekvatan model za regulisanje ove oblasti, u skladu sa principima personalne asistencije i međunarodnim standardima. Obzirom da je servis usluga personalne asistencije jedan od najprioritetnijih servisa podrške, ovim projektom želimo povećati broj personalnih asistenata i proširiti ovu uslugu na veći broj korisnika kojima je ova usluga neophodna.

Projektom želimo da doprinesemo jačanju kapaciteta postojećih i uspostavljanje novih lokalnih servisa podrške za lica sa invaliditetom, omogućavajući povećanje vidljivosti i dostupnosti servisa i poboljšanje položaja lica sa invaliditetom, prije svega prenošenjem pozitivnih iskustava koje imamo u realizaciji ovog servisa na području grada Banja Luka.

Pozivamo Vas da učestvujete u radu okruglog stola i pomognete nam da dođemo do kvalitetnih rješenja koja će omogućiti razvoj održivih i odgovarajućih servisa podrške baziranih na potrebama lica sa invaliditetom i osigurati puno i ravnopravno učešće tih lica u svim sferama društvenog i ekonomskog života zajednice.

Na okruglom stolu će gosti iz OSCE prezentirati Izvještaj o procjeni rada institucija Bih u borbi protiv diskriminacije, a razgovaraćemo i o prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti koje se odnose na pravo na ličnu invalidninu.

Nadamo se da ćete naći vremena i prihvatiti naš poziv, te Vam se unaprijed zahvaljujemo.
Organizator snosi troškove ishrane i osvježenja učesnika.
 
Molimo Vas da učešće potvrdite na e-mail [email protected] ili tel: 055/206-450 i 065/661-807

SAVEZ OBOLjELIH OD DISTROFIJE I SRODNIH BOLESTI U REPUBLICI SRPSKOJ