Siniša Pajić – Dvije decenije uz muziku i sa muzikom :: Semberija INFO ::

 

Siniša Pajić – Dvije decenije uz muziku i sa muzikom


Iako ima tek 31 godinu, Siniša Pajić iz Bijeljine posao je zvučno ime u muzičkom svijetu. “Muzika je uz mene otkad znam za sebe”, kaže Siniša, a u prilog tome govori i činjenica da se već dvadeset  godina aktivno bavi muzikom. NoviGlas je sa Sinišom razgovarao o muzici danas, festivalu koji organizuje, muzičarima u Semberiji, ali i o još mnogo toga.

Siniša Pajić svoje pjevačke početke vezuje za hor „Srbadija“. Solo pjevanje je studirao u klasi profesorke Radmile Smiljanić, srpske operske primadone. U karijeri je pjevao na brojnim scenama širom svijeta, različite koncerte.



“Dvadeset godina se već bavim muzikom. Može se ostati i opstati. Dotakao sam se, mogu reći, skoro svih žanrova, ali ono što sam zaključio je da je klasična muzika najsavršeniji spoj svega i najbolji način da se ljudima približi kultura”, kaže Siniša za NoviGlas.

UGMUS

Prije četiri godine Siniša je sa kolegama muzičarima osnovao Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije”. Udruženje je do sada Bijeljincima priredilo nekoliko jedinstvenih događaja.

“Doveli smo Simfonijski orkestar RTS-a koji su po prvi put održali koncert u Bijeljini, a organizovali smo i koncert banjalučke filharmonije. Ljudima jednostavno treba ponuditi nešto drugačije. Nije tačno da neće, nego im nije ponuđeno”, kaže za NoviGlas Pajić.

Proljeće u znaku muzike

Jedan od prvih koraka UGMUSA-a bilo je i osnivanje festivala muzike. Festival “Primavera” održava se već četiri godine, a ove godine od 21. do 24. marta imali su rekordan broj učesnika.

“Cifra od 470 učesnika pozicionirala nas je kao najveći festival muzike u BiH, ali i okruženju. Iz godine u godinu broj takmičara raste, a mladi umjetnici imaju priliku da odmjere snage sa svojim vršnjacima i nauče nešto od vrsnih muzičara koji dolaze kao gosti svake godine”, kaže Siniša za NoviGlas.
 
NoviGlas