DRŽAVLjANIN BIH KOJI SE NALAZI NA KRUZERU U JAPANU NIJE ZARAŽEN KORONAVIRUSOM :: Semberija INFO ::

 

DRŽAVLjANIN BIH KOJI SE NALAZI NA KRUZERU U JAPANU NIJE ZARAŽEN KORONAVIRUSOM


Foto: AFP
Jedan državljanin Bosne i Hercegovine nalazi se na kruzeru “Diamond Princess”, koji je stavljen u karantin zbog koronavirusa, potvrđeno je iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Državljanin BiH je član posade ovog kruzera.

Podsjećanja radi, svi putnici kruzera moraju ostati u karantinu narednih 14 dana, jer je kod njih 10 potvrđen koronavirus.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije juče je potvrđeno da je na kruzeru prisutno i 14 državljana Srbije, 12 članova osoblja i dva putnika. Na ovom kruzeru nalazi se i jedan državljani Crne Gore, ali i šest Hrvata.
Dr. Draženka Maličbegović, kontakt osoba za međunarodne zdravstvene propise sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, rekla je danas za Avaz da državljanin BiH nije među zaraženim osobama.

– On se nalazi na posmatranju, ali nije zaražen. Mi smo dobili danas informaciju o broju potvrđenih slučajeva i iz kojih su država. Tu se ne navodi naša država – rekla je Maličbegovićeva.

On nije mogla otkriti identitet ove osobe, jer je, kako je navela, taj podatak zaštićen.

Ali, ta je osoba u kontaktu s Ambasadom BiH u Japanu. Kruzer se sa 3.700 putnika vratio iz Hong Konga i pristao je u japanskoj luci Jokohoma nakon potvrde obolijevanja putnika od virusne upale pluća.

(Avaz)