TRAGEDIJA: SIN LEGENDARNOG KAFUA UMRO IGRAJUĆI FUDBAL (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

TRAGEDIJA: SIN LEGENDARNOG KAFUA UMRO IGRAJUĆI FUDBAL (FOTO)


Printskrin: Prva TV
Pisma podrške poslali su bivši klubovi
 
Stravična tragedija zadesila je porodicu Kafu i legendarnog desnog beka Brazila i Milana. Stariji sin Danilo doživeo je srčani udar nakon čega je preminuo.
 
Danilo Feliciano de Moraes preminuo je u sredu igrajući fudbal sa prijateljima u porodičnoj kući u Sao Paulu od posledica srčanog udara.

Izveštaji u Brazilu pokazuju da se Danilo žalio da se oseća loše, samo desetak minuta od početka igranja.
Stariji, 30-godišnji sina legendarnog Kafua hitno je prevezen u gradsku bolnicu Albert Ajnštajn, ali i uprkos velikim naporima doktora, Danilo je preminuo.

Šokantnu vest potvrdio je Kafuov bivši saigrač i prijatelj Paulo Seržinjo.

Danilo je bio najstarije od troje dece nekadašnjeg kapitena brazilske reprezentacije.
 
Kafu sa decom, krajnje desno najstariji Danilo; Foto: Instagra/official_cafu

Sao Paulo, brazilski klub u kojem je sad 49-godišnji Kafu započeo karijeru, brzo je poslali poruku podrške i saučešća jednom od svojih najvećih igrača svih vremena.

- FK Sao Paulo duboko žali zbog smrti Kafuovog sina Danila. Klub saoseća i želi svom nekadašnjem igraču, porodici i prijateljima puno snage - stoji u saopštenju.

Oglasio se i Palmeiras drugi brazilski klub u kojem je osvajač svetskog prvenstva igrao.

- Sportsko društvo Palmeiras žali zbog smrti Danila, Kafuovog sina, i izražava saučešće svetskom prvaku i njegovoj porodici.

Kafu je tokom slavne karijere upisao 142 nastupa za reprezentaciju Brazila, i čak dva puta je bio svetski prvak 1994. i 2002.

Takođe je pomogao zemlji da osvoji dve titule na Kopa Americi i povukao se kao nacionalna legenda koja se smatra jednim od najvećih igrača Brazila ikada.

(Telegraf.rs)