Bajden bira kalifornijskog tužioca za novog ministra zdravlja :: Semberija INFO ::

 

Bajden bira kalifornijskog tužioca za novog ministra zdravlja


Izabrani američki predsjednik Džo Bajden namjerava postaviti kalifornijskog glavnog tužioca Havijera Beseru za ministra zdravlja i tako mu dati ključnu ulogu u borbi s pandemijom korona virusa. 

Bivši kongresmen Besera vodiće američko ministarstvo zdravlja koje se bori s ponovnim izbijanjem korona virusa, rekordnim brojem zaraženih i dnevnim brojem umrlih koji posljednjih dana prelazi brojku od dvije hiljade, te se priprema za vakcinisanje nacije. 

Odabir Besere, 62-godišnjeg Latinoamerikanca, na čelo ministarstva zdravstva, usalijedio je nakon pritisaka na Bajdena da u svoj izbor za čelne ljude unese više različitosti.

Do sada je u SAD-u od zaraze korona virusom umrlo više od 281 hiljada ljudi. Bajden je prošle sedmice imenovao najistaknutije članove svog zdravstvenog tima za borbu protiv pandemije, a puni sastav tima trebao bi biti poznat ove sedmice.

Podrška javnosti Bajdenu porasla je na 55 odsto, dok je podrška javnosti Donaldu Trampu pala na 42 odsto.

Bajdenov trenutni rejting najviši je od februara 2019. godine, dva mjeseca prije nego što je proglasio kandidaturu za predsjednika, kada je iznosio 56 odsto.

Trampova popularnost zaostaje za najvišim rejtingom tokom njegovog mandata, 49 posto u aprilu, tokom početnih faza pandemije korona virusa.

Prema ovim podacima, prenosi Tanjug, Bajden je popularniji nego što je Tramp bio u bilo kom trenutku otkako je počeo sa kandidaturom za predsjednika u junu 2015. godine.

Tramp nikada nije prešao 50 odsto ni u jednoj anketi uživo.

Semberija info