URAĐENE PRIPREME NEOPHODNE ZA POČETAK NASTAVE :: Semberija INFO ::

 

URAĐENE PRIPREME NEOPHODNE ZA POČETAK NASTAVE


 Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić konstatovali su danas, 24. avgusta, da su u školama urađene sve neophodne pripreme kako bi nastava nesmetano počela u skladu sa epidemiološkim mjerama, te da je neposredan kontakt sa učenicima nezamjenjiv za kvalitetno obrazovanje. Trivićeva i Gnjatić su saglasni da je donesena najbolja odluka o modelu organizovanja nastave, saopšteno je iz resornog ministarstva.

-U svim školama na snazi su pojačane higijenske mjere, a nastavno i vannastavno osoblje spremno je da uloži dodatne napore da se sve mjere Instituta poštuju“, rekla je Trivićeva.

Na sastanku koji je danas održan u Banjaluci, bilo je riječi o početku školske 2020/2021. godine koja u svim osnovnim i srednjim školama počinje 1. septembra, a na sastanku su predstavljene preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u vezi sa početkom nove školske godine i organizacijom nastave u Republici Srpskoj.

Semberija info