Anja Petrović: Republika Srpska bude po kojoj zna koji put ponižena :: Semberija INFO ::

 

Anja Petrović: Republika Srpska bude po kojoj zna koji put ponižena


"Posjete lažnih vijetnamskih investitora, pozivnica Dodiku na žurku nakon Trampove inauguracije koju su pokušali predstaviti kao poziv na inauguraciju, selfi fotografija iz publike na istoj inauguraciji na koju je tadašnja premijerka Željka Cvijanović tvrdila da je zvanično pozvana, predstavništvo Republike Srpske u Izraelu koje se bezuspješno traži po internetu, a plaća iz naših džepova, razni mešetari i smutljivci čije boravke i nerad u Vašingtonu, Moskvi i drugim gradovima plaćamo da navodno vode predstavništva Republike Srpske, crne liste na kojima su se funkcioneri vladajućeg SNSD-a našli zbog korupcije... to su samo neke od sramota na međunarodnom planu koja su Republici Srpskoj priuštili Dodik, Cvijanovićeva i njihovi saradnici", kaže Anja Petrović, portparol PDP-a.
 
"S jedne strane imamo njihove poteze, a s druge jednu Biseru Turković za čije je imenovanje glasao SNSD i koja je zvanično ministar inostranih poslova BiH, a suštinski lobista ekstremnog krila SDA i drugih radikalnih centara. Potpuno je jasno da su ovakvi potezi Dodika i njegove stranke doveli Republiku Srpsku u nikada lošiji položaj na međunarodnom planu", dodaje Petrovićeva.
 
"Kao šlag na tortu brukanja koja nam redovno priređuju dolazi hapšenje kontroverznog Stiva Benona zbog prevare od više desetina miliona dolara, a s kojim je Željka Cvijanović sastajala nakon čak što ga je američki predsjednik Tramp otjerao iz svog okruženja. U njihovom maniru, to su pokušali predstaviti kao još jedan u nizu njima svojstvenih 'uspjeha' na međunarodnom planu, ali kao što to obično biva kada se oni bave međunarodnom saradnjom i diplomatijom, Republika Srpska bude po kojoj zna koji put ponižena. Kada uzmemo u obzir koga su sve slali da predstavlja Republiku Srpsku, s kakvim osobama su se sastajali i dogovarali saradnje, u slučaju Dodika i Cvijanovićeve važi ona stara izreka - sličan se sličnom raduje", zaključuje Petrovićeva.
 
.
Informativna služba PDP-a