MUP RS ZA SEDAM DANA SANKCIONISAO 5.009 UČESNIKA U SAOBRAĆAJU :: Semberija INFO ::

 

MUP RS ZA SEDAM DANA SANKCIONISAO 5.009 UČESNIKA U SAOBRAĆAJU


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sankcionisalo je tokom prošlonedjeljne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju 5.009 lica, pri čemu je izrečeno 2.714 prekršaja po osnovu akcije, te 2.295 prekršaja po drugim osnovama.

U toku akcije sankcionisana su 84 biciklista, 82 vozača motocikla, 66 vozača mopeda, 69 traktora i radnih mašina, kao i 166 pješaka, saopšteno je iz MUP-a. Policijski službenici obavili su 2.390 alko-testiranja, od kojih je u 271 slučaju utvrđeno nedozvoljeno prisustvo alkohola, pet vozača je odbilo je da se podvrgne alko-testiranju, dok je sedam vozača odbilo da se podvrgne testiranju na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu.

Akcija, koja je provedena na nivou Republike Srpske, bila je usmjerana na odnos vozač-pješak, nepropisno kretanje bicikla, kontrolu kretanja traktora, radnih mašina, motocikla i mopeda i kontrolu prisustva alkohola, opojnih droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu. Iz MUP-a podsjećaju da provode kamapnju "Vozi oprezno - putuj bezbjedno" s ciljem da svi učesnici u saobraćaju odgovornim ponašanjem doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja.

​MUP RS