Stevandić: Na izbore izlazimo sa najvećim ambicijama :: Semberija INFO ::

 

Stevandić: Na izbore izlazimo sa najvećim ambicijama


BANjALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpke Nenad Stevandić izjavio je da je ova stranka, prema nekim anketama, već na trećem mjestu u Republici Srpskoj i da na predstojeće lokalne izbore izlaze sa najvećim ambicijama.

“Kao stranka smo bez kalkulacija predložili svoje kandidate za načelnike i gradonačelnike ne tražeći nikakvu podršku, jer smatramo da smo toliko jaki da će oni ostvariti najbolje rezultate”, rekao je Stevandić na konferenciji za novinare u Banjaluci.


On je naveo da su imali razgovore sa mnogim nezavisnim kandidatima, koji ne pripadaju nijednoj političkoj partiji, te da nisu sklapali koalicije sa SDS-om i PDP-om, a nisu ni u svim lokalnim zajednicama u koaliciji sa članovima koalicije na republičkom nivou.

Stevandić je naveo da je Ujedinjena Srpska podržala Listu za budućnost Crne Gore za predstojeće izbore u Crnoj Gori, koju predvodi Demokratski front, te da su u posljednjih deset dana imali sastanke u Crnoj Gori.

“Imao sam čast da kontaktiram i sa Andrijom Mandićem, Milanom Kneževićem i Markom Milačićem i kao poslanik sam u nekoliko zadnjih dana održao mnogo bilateralnih sastanaka u Crnoj Gori sa kolegama poslanicima iz Demokratskog fronta”, rekao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, ova koalicija u Crnoj Gori ne bori se samo za prava srpskog naroda nego i za civilizacijske i demokratske tekovine, slobodu vjeroispovijesti i slobodu posjedovanja svoje imovine.

Stevandić je rekao da se pregovara i o organizovanju litija od Trebinja do granice sa Crnom Gorom, te da one stanu sa litijama iz Herceg Novog i da se pokaže narodno jedinstvo.

O predstojećoj predizbornoj kampanji, Stevandić je rekao da će se finansirati kao i do sada, odnosno novcem koji će uplaćivati članovi stranke, da su svi dosadašnji finansijski izvještaji Ujedinjene Srpske bili besprijekorni.

On je naveo da je Centralna izborna komisija BiH radila reviziju finansijskog poslovanja stranke, ali da nisu imali nijednu primjedbu.

Šef Izbornog štaba Ujedinjene Srpske Natalija Trivić rekla je da ova stranka na lokalne izbore izlazi sa 57 odborničkih lista, od kojih su tri koalicione, a 54 samostalne, ima jednog kandidata za gradonačelnika, te četiri kandidata za načelnike lokalnih zajednica u Srpskoj.

Lokalni izbori u Republici Srpskoj i FBiH zakazani su za 15. novembar.

​Srna / Glas Srpske