BANjALUKA DOBIJA PAMETNO AUTOBUSKO STAJALIŠTE :: Semberija INFO ::

 

BANjALUKA DOBIJA PAMETNO AUTOBUSKO STAJALIŠTE


Gradska razvojna agencija Banjaluka relizovaće projekat pametnog autobuskog stajališta sa info turističkim displejem.

Stajalište će se nalaziti u naselju Lazarevo na autobuskom okretištu u blizini Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović".

Ovo će biti prvo rješenje pametnog autobuskog stajališta u Banjaluci i ono treba da omogući pristup podacima o dolasku i odlasku autobusa, omogući punjenje mobilnih uređaja, obezbijedi pristup besplatnom internetu, korištenje bike–sharing sistema, kao i da obavještava o meteorološkim prilikama u gradu – saopšteno je iz ove agencije.

Objasnili su da se ovaj projekat pod nazivom “Poboljšanje turističkih, saobraćajnih i ostalih usluga kroz razvoj pametnog autobuskog stajališta sa info turističkim displejem“, u vrijednosti od 49.150 KM bez PDV finasira putem na javnog poziva Grada Banjaluka i UNDP – Future City Innovation Challenge.

Napomenuli su da je ovo rješenje izabrano kao jedno od 10 projekata koji će se finansirati iz tih izvora.

Osim ovog projekta, Gradska razvojna agencija je partner na još dva projekta koja su odobrena za finansiranje, a to su: “Detekcija opasnih uslova na saobraćajnicama“ i “Zvučni semafori za slobodno kretanje i bolju sigurnost u saobraćaju“ -precizirali su u ovoj agenciji.

​(RTRS)