Šarović: SDS će imati 25 kandidata za načelnike i gradonačelnike :: Semberija INFO ::

 

Šarović: SDS će imati 25 kandidata za načelnike i gradonačelnike


SDS će imati 25 kandidata za načelnike i gradonačelnike i osam zajedničkih kandidata u koalicionom sporazumu sa drugim političkim organizacijama i vjerujemo u jako dobre rezultate. Ostalo je još nekoliko sredina u kojima trebamo odrediti kandidate ali će i to biti završeno u narednih 15 dana, istakao je danas, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a, predsjednik Mirko Šarović.


 
„U Prijedoru ćemo nastojati da idemo sa jednim kandidatom u okviru postojeće koalicije iz sadašnje skupštinske većine, koju čine DNS i SDS. Što se tiče  SDS kandidat je član Predsjedništva SDS Maja Dragojević-Stojić. Takođe, SDS će i u Bijeljini imati svog kandidata. To će biti prepoznatljiv kandidat iz SDS ili nestranačka ličnost koja dolazi iz privrednog i javnog života Bijeljine. Smatramo da imamo dobre šanse u tom gradu“, naglasio je Šarović.
 
Komentarišući odluku predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da odlikuje brigade HVO-a za zasluge u odbrani Hrvatske i osobe osuđene za ratne zločine, Šaraović je rekao  da se to nije smjelo dogoditi.
 
„SDS je po tom pitanju akcije „Oluja“ potpuno jasan. Smatramo da je u pitanju klasičan zločin i pogrom stanovništva koje je doživjelo ogromnu nesreću i zločin. Odlikovanje ličnosti koje su osuđene za zločine nikako ne šalju dobru poruku“, rekao je Šarović.
 
Komentarišući nedavnu inicijativu Asocijacije stvaraoca RS Šarović je rekao da je Asocijacija organizacija koja je osnovana od strane Vlade RS i prima određenu apanažu iz budžeta.
 
“SDS je jasno rekao i insistiraće da se prvo riješi pitanje boračke populacije koja mora imati prednost”, zaključio je Šarović.
 
SDS - Sektor za politiku i medije