Virus korona potvrđen kod 109 osoba u Republici Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Virus korona potvrđen kod 109 osoba u Republici Srpskoj


BANjALUKA - U posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici Foča, izvršeno je testiranje 401 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-KoV-2) potvrđen je kod 109 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 60 muških i 49 ženskih osoba, od kojih je 28 mlađe, 63 rednje i 18 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta po 13 osoba je iz Banjaluke i Zvornika, sedam iz Istočnog Novog Sarajeva, po šest osoba je iz Istočne Ilidže, Pala i Šamca, po pet osoba iz Kozarske Dubice, Mrkonjić Grada i Prnjavora, po četiri osobe su iz Kneževa, Rogatice i Trebinja, po tri iz Bileće, Doboja i Srpca, po dvije osobe iz Višegrada, Gradiške, Laktaša, Modriče i Foče i po jedna osoba je iz Vlasenice, Dervente, Kostajnice, Kotor Varoša, Lopara, Ljubinja, Nevesinja, Novog Goražda, Osmaka, Petrova, Teslića i Šekovića, Precizirano je iz Instituta.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.408 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 155 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj do sada se oporavilo ukupno 2.108 osoba. Na SARS-KoV-2 testirana je ukupno 47.831 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 267, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 56, a u opštim bolnicama 211.

​Nezavisne