Policijska uprava Bijeljina: Održano edukativno predavanje o opasnostima upotrebe pirotehničkih sredstava :: Semberija INFO ::

 

Policijska uprava Bijeljina: Održano edukativno predavanje o opasnostima upotrebe pirotehničkih sredstava


Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, zajedno sa ljekarom Doma zdravlja Bijeljina,  održali su danas, 21.12.2018., edukativna predavanja učenicima i nastavnicima Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ u Bijeljini, prilikom čega je  ukazano na posljedice koje mogu nastati zbog nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava.


 
Navedene aktivnosti se sprovode s ciljem informisanosti djece o opasnostima i mogućim povredama koje mogu nastati upotrebom pirotehničkih sredstava. Takođe, ova prilika je iskorištena da se svi podsjete da je upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu kažnjiva zakonom. Odredbama Zakona o javnom redu i miru propisano je da ko upotrijebi pirotehnička sredstva na mjestima i na način koji izaziva uznemirenost građana, kazniće se novčanom kaznom od 300 do 900 KM.
  
Kako bi naši građani predstojeće praznike proslavili na miran i dostojanstven način i u bezbjednom okruženju, Policijska uprava Bijeljina će i u narednom periodu sprovodi niz preventivnih aktivnosti čiji je cilj da upozori građane na opasnosti koje prijete od upotrebe pirotehničkih sredstava i nezakonite upotrebe oružja.

Nizom preventivnih aktivnosti koje preduzima PU Bijeljina, želimo doprinijeti da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih poosledica.
 
 PORTPAROL PU
Spomenka Nenić