KOMEMORACIJA POVODOM SMRTI NAŠE KOLEGINICE I NAŠE BIVŠE DIREKTORICE ŽELjKE SPREMO


Pridružila se redakciji nebeskoj, baš na Vidovdan

Povodom smrti Željke Spremo, novinara, urednika i voditelja, prepoznatljivog glasa, u Centru za kulturu u Bijeljini organizovana je komemoraciji kojoj su pored njenih Gorana, Nece i Stefana, prisustvovali i njena bliska rodbina, kolege i prijatelji...Željka je svoj život posvetila porodici, novinarstvu i prijateljima. Kao dobrog čovjeka i pravog profesionalca pamtiće je svi oni koji su je, bar malo, poznavali.

- Bila je odmjerena u poslu, a odmjerena i kao čovjek. Bilo bi lijepo da tako i govorimo o njoj, jer samo to i zaslužuje. Veoma je teško naći riječi utjehe. U ljudskom smislu otišla je prerano, u profesionalnom u najboljim godinama. Bila je učitelj budućim generacijama, što nije lako u naše vrijeme'', rekao je, pored ostalog, Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.Željka je deset godina provela radeći na TV BN i ona je bila ta koja je najavila početak rada ove medijske kuće. Jednako je bila dobra u informativnom, a i zabavnom programu.

- Kada je prije tri godine došla u našu malu redakciju bila je puna entuzijazma. Njenu praznu stolicu smo dugo čuvali i čekali da nam se Želja vrati. Sad je definitivno da neće doći'', kazala je Snježana Bjelotomić u ime Bobar radija, gdje je Željka radila posljednje tri godine.

Inače, Željka je svoju karijeru započela kao voditelj na ,,202'' radiju u Sarajevu gdje je bila do 1992. godine. Potom je radila na Radiju u Modriči, RT RS, RTV BN, RTV Slobomir..., a u našoj Redakciji, u Semberskim novinama, par mjeseci, 2016. godine, obavljala je funkciju direktora.

Iako nije dugo bila sa nama, pamtićemo je, ne samo kao rukovodioca, nego kao dobrog kolegu i divnog čovjeka.
Preselila se Željka među anđele, gdje joj je i mjesto, jer mir nebeski njoj i pripada.

Semberske novine - Semberija info