GRBIĆ: STRUKA MORA PREUZETI BORBU PROTIV KORONE :: Semberija INFO ::

 

GRBIĆ: STRUKA MORA PREUZETI BORBU PROTIV KORONE


Rekordan broj zaraženih i zaustavljena privredna djelatnosti su jasan pokazatelj da dosadašnje mjere koje su donosili političari u borbi protiv pandemije korone nisu dale rezultata, rekao je danas Slavko Grbić, predsjednik Gradskog odbora SDS Banja Luka.
 
On je na konferenciji za novinare kazao da trenutno stanje zahtijeva hitno formiranje tima stručnjaka, koji će u narednom periodu voditi borbu protiv korone.
 
„Struka je od samog početka epidemije gurnuta u stranu, a političari su vodili glavnu riječ u borbu protiv korone. Rezultati takvog rada su poražavajući u svakom domenu“, kaže Grbić.
 
Smatra da je porast broja zaraženih u Republici Srpskoj odraz neodgovornosti vlasti i zbunjenosti stanovništva, koja je prouzrokovana kontradiktornim mjerama donosioca odluka u ovoj pandemiji.
 
„Od blokade društva kakva nije viđena ni u ratnim situacijama, prešli smo na švedski model borbe protiv virusa“,  napomenuo  je Grbić, dodajući da se to desilo iako broj zaraženih nije značajno smanjen.
 
Božo Važić, pomoćnik predsjednika GO SDS Banja Luka,  je rekao da analiza statističkih podataka jasno govori da dosadašnji način borbe protiv korone u Republici Srpskoj nisu dali rezultate.
 
„Poražavajuće je dodaje on da u četvrtom mjesecu od pojave virusa, umjesto smanjenja, imamo nagli rast broja zaraženih koji je primjetan od 11. juna. Poređenja statističkih podataka sa okruženjem su zabrinjavajući pa tako srazmjerno broju stanovnika i testiranih osoba Republika Srpska bilježi pet puta veću smrtnost od Federacije BiH  i daleko veći broj zaraženih„ upozorio je Važić.

(SDS RS)