Saopštenje za javnost RiTE Ugljevik: Odgovorno, stručno i pošteno obavljamo svoje poslove :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje za javnost RiTE Ugljevik: Odgovorno, stručno i pošteno obavljamo svoje poslove


Povodom informacije da je generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović podnio  krivične  prijave protiv uprave Rudnika i termoelektrane Ugljevik zbog, kako se navodi “nesavjesnog poslovanja” želimo da javnosti saopštimo sledeće.
Najoštrije odbacujemo kvalifikaciju “nesavjesnog poslovanja” jer odgovorno, stučno i pošteno obavljamo svoje poslove. Da je to tako najbolje se vidi iz sledećih podataka:
Termoelektrana Ugljevik je do sada odradila 180.000 časova i nalazi se pri kraju projektovanog eksploatacionog vijeka od 200.000 sati. U takvim uslovima očekujemo da će termoelektrana i ove godine ispuniti plan proizvodnje koji je za  130 000 MNjh veći od projektovanih godišnjih kapaciteta termoelektrane.  
Sam cijevni sistem kotla termoelektrane dužine 300 kilometara je podložan raznim uticajima prilikom sagorijevanja uglja, te je nemoguće spriječiti sva pucanja cijevi.  Ova pucanja su čak ukalkulisana projektom koji je definisao koeficijent raspoloživosti rada termoelektrane tokom jedne godine i isti iznosi 93%. 
U potpunosti podržavamo nastojanje generalnog direktora Elektroprivrede Luke Petroviće na unapređenju rada Elektroprivrede i svih zavisnih preduzeća i u toj namjeri imaće punu podršku uprave i svih zaposlenih RiTE Ugljevik.

Izvor: Uprava RiTE Ugljevik