VIŠKOVIĆ: SLIJEDI TUŽBA PROTIV TV KUĆE I NOVINARA :: Semberija INFO ::

 

VIŠKOVIĆ: SLIJEDI TUŽBA PROTIV TV KUĆE I NOVINARA


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Zvorniku da će podnijeti tužbu nadležnom sudu protiv TV-kuće i novinara koji su nekorektno i netačno informisali javnost da je njegova supruga pozitivna na virus korona.

- Preko ovoga zaista neću preći. Ovo je prevršilo svaku mjeru. Razumljivo mi je kad prozivate mene, kao predsjednika Vlade, ali kada uđete na teren porodice onda to ne mogu i nikome neću oprostiti - rekao je Višković novinarima.

On je dodao da je njegova supruga dobro, da se trenutno nalazi u Beogradu, te da ni ona, ni njegova porodica nisu imali nikakvu potrebu da rade testiranje na virus.

- Ovo što je objavljeno povezujem sa jučerašnjim danom gdje sam imao vrlo uspješne sastanke u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejom i ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim - rekao je Višković.

On navodi da je ovo smišljen projekat da se na neki način onemogući njegov rad, te da smatra da je povezano i sa odlaskom srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Rusiju za dva dana.

Višković je dodao da pored te informacije o zaraženosti virusom korona ide slika na kojoj su on, Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

- Mislim da je to bila nečija namjera da se u Ruskoj Federaciji izazove određena doza sumnje da kažu, evo supruga premijera Republike Srpske, koji sjedi pored srpskog člana Predsjedništva BiH Dodika, je pozitivna na virus korona, te da se otkaže putovanje - rekao je Višković.

On je naglasio da o toj temi više nema šta reći, te da će sve biti na sudu. 

(Srna)