Vukanović: Dodik smjestio Republiku Srpsku u drugi red u Beogradu :: Semberija INFO ::

 

Vukanović: Dodik smjestio Republiku Srpsku u drugi red u Beogradu



Nikad dosad Republika Srpska nije bila u drugom redu gdje ju je danas smjestio član Predsjedništa BiH Milorad Dodik ostavljajući predsjednicu i premijera na marginu sastanka sa Vučićem kao neke dvije marionete – istakao je Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS reagujući na pozicije koje su danas imali premijer Višković i predsjednica Republike Željka Cvijanović na sastanku u Beogradu.
 
„Vrlo sam se neprijatno osjećao kad sam gledao premijera Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i predsjednicu Narodne skupštine RS Željku Cvijanović u drugom redu iza Dodika i Vučića. Dodik je ipak član Predsjedništva BiH a Cvijanovićeva i Višković predstavnici Republike Srpske“ – naglasio je Vukanović. 
 
Vukanović je u diskusiju kazao da rasprave u Narodnoj skupštini RS čuvaju dignitet ove institucije i da je zbog diskusija opozicionih poslanika Narodna skupština regionalno priznata.
 
„Koliko je Narodna skupština važna govori podatak da je prva vijest u dnevniku Dubrovačke televizije bio iz Narodne skupštine Republike Srpske a danas na sastanku Vučića i Dodika u Beogradu jedna od tema je bila rasprava sa jučerašnjeg zasjedanja o privatizaciji Elektroprivrede Republike Srpske“ – kazao je Vukanović.
 
„Vidite, gospodine Šuliću, da je veoma važno ovo što govorimo u Narodnoj skupštini jer se u regionu prenose vijesti iz našeg zasjedanja. I kad budete raspravljali io Poslovniku pozivam Vas da ne kastrirate ovu Narodnu skupštinu“ – rekao je Vukanović, insistirajući da se Poslovnikom ne ograničava diskusija narodnim poslanicima.
 
SDS - Sektor za politiku i medije