MLADI SDS: KORONA PARTIJANERI I PONAVLjAČI NE MOGU PREDSTAVLjATI REPUBLIKU SRPSKU :: Semberija INFO ::

 

MLADI SDS: KORONA PARTIJANERI I PONAVLjAČI NE MOGU PREDSTAVLjATI REPUBLIKU SRPSKU


Smjena članova Savjeta ministra, koji su učestvovali i organizovali korona žurke, bi bila značajan korak ka vraćanju  povjerenja građana u institucije, poručili su članovi Aktiva mladih SDS na konferenciji za novinare održanoj u Banja Luci.
 
Zoran Vekić, predsjednik Mladih SDS, je rekao da su krajnje neodgovornim ponašanjem Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i Siniša Ilić, zamjenik ministara civilnih poslova, pokazali da ne mogu predstavljati Republiku Srpsku.
 
On je izrazio očekivanje da će oni na sutrašnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH biti smijenjeni.
 
„Smatramo da ministar, koji je umjesto prisustvovanja obilježavanja masakra u Dobrovoljačkoj ulici, taj dan ide na korona dernek u Sarajevu, ne može predstavljati Republiku Srpsku. Ukoliko će nas takav čovjek predstavljati u reprezentaciji Republike Srpske, kako je vole zvati predstavnici aktuelne vlasti, onda mi i ne trebamo imati takvu reprezentaciju“, poručio je Vekić.
 
Sandra Janković, član Aktiv mladih SDS Čelinac,  kaže da su Ilić i Košarac ismijavali građane koji su bili odgovorni i poštovali mjere Kriznog štaba za borbu protiv virusa korone.
 
„Smatramo da  njihova smjena bila značajan korak ka vraćanju povjerenja građana u institucije“, kazala je Janović.
 
Dodala je da je korona žurka koju je organizovao Siniša Ilić, uslijedila nakon što je izostala, adekvatna sankcija ministru Košarcu.
 
Želimir Urić, član Izvršnog odbora Mladih SDS, je rekao da je nečuveno da srpsku reprezentaciju u Savetu ministara predvode korona partijaneri i ponavljači.
 
Kaže da se načinom izbora članova Savjeta ministara iz Republike Srpske i njihovim ponašanjem šalje loša poruka svim mladim ljudima.
 
„Kakav primjer daju mladima kada se na mjesto ministra iz Republike Srpske postavlja čovjek koji je ponavljao jedan razred srednje škole i koji je studirao 12 godina. Da li je izbor Miloša Lučića na ovu funkciju u skladu sa izjavom predsjednika SNSD-a Milorad Dodika da nije bitno koju ste školu završili, nego da je bitno kakvu stranačku knjižicu imate“, upitao je Urić.

(SDS RS)