Na području Policijske uprave Bijeljina od ponedeljka 3. decembra pojačana kontrola posjedovanja zimske opreme i tehničke ispravnosti vozila :: Semberija INFO ::

 

Na području Policijske uprave Bijeljina od ponedeljka 3. decembra pojačana kontrola posjedovanja zimske opreme i tehničke ispravnosti vozila


Policijski službenici  Policijske uprave Bijeljina,  od ponedeljka 03.12.  do 08.12.2018. godine sprovodiće  republičku  akciju  pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na posjedovanje zimske opreme i tehničku ispravnost motornih vozila, a kod tehničke ispravnosti sa posebnim osvrtom na zatamljenost staklenih površina na motornim vozilima.        
 
Podsjećamo vozače  da od 15. novembra tekuće godine do 15. aprila sljedeće  godine, bez obzira na vremenske uslove, sva motorna vozila moraju imati odgovarajuću zimsku opremu. Za vozače koji ne posjeduju adekvatnu  zimsku opremu , propisana je novčana kazna kao i isključenje iz saobraćaja ukoliko ometaju ili ugrožavaju bezbjednost saobraćaja.
 
Takođe, napominjemo da je podzakonskim aktom propisano  da se stakla na vozilu ne smiju na bilo koji način dodatno zatamljivati u odnosu na fabričku ugradnju. Izuzetno, mogu se dodatno zatamniti bočne staklene površine motornih vozila iza leđnog naslona sjedala vozača i suvozača, homologiranim folijama, bez refleksije.
               
Apelujemo na vozače motornih vozila da provjere ispravnost svojih vozila te da sve  uočene  nepravilnosti blagovremeno otklone i na taj način doprinesu povećanju vlastite bezbjednosti i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

​Izvor: Polcijska uprava Bijeljina