ŠAROVIĆ: TUŽBA PROTIV DODIKA I SVIH ONIH KOJI SU NELEGALNO PRISLUŠKIVALI POSLANIKE


Uputićemo tužbu protiv Milorada Dodika i svih onih koji nelegalno prisluškuju narodne poslanike. Ovo je nezabilježen slučaj, prvo javno priznanje visokog funkcionera za prisluškivanje opozicije i nakon Makedonije drugi put u regionu da postoje dokazi i priznanje da vlast prisluškuje opoziciju – istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.
 
„To što se sinoć dogodilo u Narodnoj skupštini Republike Srpske je dramatičan pečat jučerašnjeg zasjedanja. Član Predsjedništva BiH je u zvaničnoj instituciji dao priznanje da prisluškuje opoziciju. Čak se javno obratio i ministru unutrašnjih poslova po tom pitanju“ – kazao je Šarović.
 
Šarović ističe da je došlo vrijeme da sa funkcija odu oni koji varaju, sistemski kradu i nemaju šta da ponude.
 
„Došao je trenutak da pobjede bolji, koji imaju program i projekte i koji su normalni. Vrijeme je da se okupimo oko jedne šire koalicije i najboljih kandidata i pobjeda na lokalnim izborima neće izostati“ – naglasio je predsjednik SDS-a.
 
On je rekao da su se tokom vanrednog stanja redale afere jedna za drugom i da je novac najmanje korišten za zdravstvo i zaštitu od pandemije a više za javne nabavke i kupovinu informacionih sistema.
 
„Javljaju se potencijalno ogromne afere sa poljskom bolnicom i drugim nabavkama. Vidimo da su i brojke zaraženih u Republici Srpskoj dva puta veće nego u Federaciji BiH a to i laiku izgleda veoma neobično. To pokazuje da mjere nisu dale rezulate i da je vanredno stanje samo iskorišteno za brojne sumnjive poslove. Ministar Šeranić koji je na početku davao optimizam je negdje sklonjen i marginalizovan a pojavljivao se samo jedan čovjek“ – pojasnio je Šarović.
 
Govoreći o radu Savjeta ministara BiH predsjednik SDS je kazao da je postojeći saziv izvršne vlasti u BiH najgori u istoriji.
 
„Oni nas iz dana u dan iznenađuju novim personalnim sazivom koji nije kredibilan i nemaju kapacitet da rade uspješno svoj posao, nemaju nikakvih rezulata, niti bilo kakve ozbiljne vizije. Smatram da je Savjet ministara davno sazreo za rekonstrukciju ili da što prije ode u istoriju“ - zaključio je Šarović.

(SDS RS)