U REPUBLICI SRPSKOJ 14 NOVOZARAŽENIH :: Semberija INFO ::

 

U REPUBLICI SRPSKOJ 14 NOVOZARAŽENIH


U Institutu za javno zdravstvo i Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske u posljednja 24 časa testirano je 529 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod još 14 lica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, zaraženi su četiri muškarca i 10 žena, od kojih su po dva lica muškog pola srednje i starije životne dobi, te dva lica ženskog pola mlađe životne dobi, pet srednje i tri starije životne dobi.

Po tri lica su iz Prijedora, Modriče i Banjaluke, dva lica iz Teslića i po jedno lice iz Kozarske Dubice, Ribnika i Prnjavora.

Pet lica je hospitalizovano, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definisanim procedurama, navodi se u saopštenju.

Ukupno 10 lica nije moglo da navede jasnu epidemiološku vezu, dok su četiri navele kontakt sa pozitivnim licima.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.306 slučajeva virusa korona, oporavilo se 658 lica, a od posljedica kovida-19 preminula su 93 lica, dok je do sada na novi virus korona testirano 22.491 osoba.

U Srpskoj je pod zdravstvenim nadzorom 4.861 lice, a nadzor je završen kod 29.150 lica.                   

Semberija info - Z. Kusmuk