REPUBLIKA SRPSKA: Rezultati testiranja :: Semberija INFO ::

 

REPUBLIKA SRPSKA: Rezultati testiranja


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u JZU Institut za javno zdravstvo i Univerzitetski Klinički centar Republike Srpske izvršeno je testiranje 519 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod još 28 osoba u Republici Srpskoj.

Takođe, testiran je ukupno 31 radnik iz UKC-a i ovi nalazi su negativni. Testirana su i 62 radnika iz drugih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj (Derventa, Kneževo, Bijeljina, Prnjavor, Prijedor, Istočno Sarajevo, Laktaši i Gradiška) i ovi nalazi su negativni. 

Od 10.04.2020. godine, do danas, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske izvršeno je više od 990 testiranja zdravstvenih radnika iz cijele Republike Srpske i više od 880 testiranja zaposlenih u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (medicinskih i nemedicinskih radnika). 

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je ukupno 16 osoba koje borave ili rade u domovima za starija lica, kao i 81 osoba iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju i ti nalazi su takođe negativni.