Cvijanović: Ukidanje vanrednog stanja moguće oko 10. maja :: Semberija INFO ::

 

Cvijanović: Ukidanje vanrednog stanja moguće oko 10. maja


BANjALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je opredjeljenje institucija Srpske da što prije bude ukinuto vanredno stanje i da se, što je moguće više, vraćamo normalizaciji rada institucija, ali i života građana.

Na pitanje Srne koliko je realno da, u skladu sa prethodnim najavama, vanredno stanje bude ukinuto tokom maja, predsjednik Srpske je istakla da je cilj republičkih institucija da to bude što prije i s tim u vezi su i najavljena ublažavanja određenih mjera koje su na snazi već sedmicama.

Cvijanovićeva je pojasnila da će, naravno, neke mjere koje se odnose na socijalnu distancu i ličnu zaštitu pojedinaca, kao i zabranu većih okupljanja ostati na snazi još neko vrijeme, kao što je to slučaj i u svim drugim zemljama.

- Ako se stvari budu odvijale prema planu i ako uspijemo epidemiološku situaciju držati pod kontrolom, vjerujem da će i Vlada Republike Srpske već negdje oko 10. maja predložiti da se sa režima vanrednog stanja vratimo na vanrednu situaciju i da nastavimo sa postepenim uvođenjem funkcionisanja društva u neki redovniji režim - naglasila je predsjednica Republike Srpske.

Srna / Nezavisne novine