MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA REPUBLIKE SRPSKE: Poštujmo mjere - da ovaj virus što prije bude naša prošlost! :: Semberija INFO ::

 

MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA REPUBLIKE SRPSKE: Poštujmo mjere - da ovaj virus što prije bude naša prošlost!


Povodom najvećeg pravoslavnog praznika Vaskrsa, u Republici Srpskoj sutra, na Veliki petak, 17.04. od 15,00 časova do subote, 18.04. u 05,00 časova, pa opet u subotu od 15,00 časova, do ponedjeljka 20.04.2020. godine u 05,00 časova na snazi je zabrana kretanja za sva lica na teritoriji Republike Srpske, odnosno policijski čas.

Od ove zabrane su izuzeti zdravstveni radnici, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnici MUP-a RS koji su na zadatku, predstavnici drugih agencija za provođenje zakona i organizacija koja vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku, lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP Republike Srpske izda dozvolu za kretanje. 
  
Apelujemo na sve građane da poštuju donesene mjere, koje su donesene prije svega u cilju smanjenja opasnosti širenja virusa korona među stanovništvom. 

Virusom korona do sada je u Republici Srpskoj zaraženo 486 ljudi, a 214 osoba se oporavilo od virusa. U Republici Srpskoj dosad je od posljedica virusa korona preminulo 15 osoba, a u Univerzitetsko-kliničkom centru u Banjaluci nalazi se 103 lica, od koji su 42 sa težim simptomima, pet na respiratoru, a tri na neinvazivnoj respiraciji.