MILIĆ: PENZIONERI SU KAO I MNOGO PUTA DO SADA KADA JE NAJTEŽE POKAZALI SVOJU ZRELOST :: Semberija INFO ::

 

MILIĆ: PENZIONERI SU KAO I MNOGO PUTA DO SADA KADA JE NAJTEŽE POKAZALI SVOJU ZRELOST


Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje je zadovoljan dosadašnjim odzivom korisnika prava i njihovih najbližih koji ovih dana preuzimaju Obrazac jednokratne punomoći koji im omogućava da na jednostavan i bezbedan način podignu svooju penziju za mart u banci u kojoj imaju otvoren tekući račun.

Penzioneri su kao i mnogo puta do sada kada je najteže pokazali svoju zrelost, disciplinu, savjesnost i odgovornost kako prema sebi, tako i prema svima drugima.

Pozivam sve naše penzionere da i dalje u još većem broju preko svojih najbližih preuzmu obrazac jednokratne punomoći sa sajta Fonda www.fondpiors.org, u poslovnicama Fonda, sa sajta banaka i bankama širom Republike Srpske i tako zaštite prvenstveno svoje zdravlje, ali i zdravlje svih drugih.

Napominjem da jednokratnu punomoć nije potrebno ovjeraviti kod bilo kog nadležnog organa, nego samo popuniti, kako vaše lične podatke, tako i podatke za lice od povjerenja kojem dajete punomoć i obavezno istu potpisati. Licu od povjerenja kojem ste dali punomoć dajete i svoju ličnu kartu i on će nesmetano podići vašu penziju u banci i istu vam predati. Dakle, nema nikakve potrebe da se za podizanje penzije formiraju dugi i beskonačni redovi pred bankama pri čemu penzioneri dovode u opasnost potencijalno širenja virusa ugrožavajući kako svoje, tako i zdravlje drugih.

Isto važi i za penzionere koji penziju primaju putem Pošta Srpske na adresu post restant.

Vrijeme koje vam je dozvoljeno za kretanje utorkom i petkom iskoristite za šetnju i eventualni odlazak do prodavnice i apoteke pridržavajući se mjera o držanju socijalne distance, a vaša penzija će sa licem od vašeg povjerenja na vrijeme doći do vas.