PDP: Pravna podrška radi sprečavanja kršenja radnih prava za vrijeme epidemije :: Semberija INFO ::

 

PDP: Pravna podrška radi sprečavanja kršenja radnih prava za vrijeme epidemije


Partiji demokratskog progresa i, vjerujemo, mnogim drugim političkim subjektima i institucijama, sve više građana se svakodnevno obraća sa informacijama o nezakonitim otkazima ugovora o radu i drugim smanjivanjima radnih prava.

Kako bismo izašli u susret građanima u vezi tih problema, PDP poziva građane koji smatraju da su im nezakonito povrijeđena prava iz radnog odnosa da svoje predstavke pošalju na mejl [email protected] i da u istima navedu sve relevantne činjenice i dokaze koji potkrepljuju njihove navode.

PDP će zaprimljene predstavke uputiti nadležnim institucijama i u saradnji sa njima i advokatima specijalizovanim u oblasti radnog prava će pokušati svim zainteresovanim građanima dati pravnu podršku radi sprečavanja masovnog kršenja radnih prava za vrijeme epidemije korona-virusa.

Posebno ističemo da je danas ogroman teret na svim poštenim poslodavcima i privrednim subjektima, te pozivamo Vladu Republike Srpske da maksimalno pomogne privrednicima u Republici Srpskoj, jer bez očuvanja privrede jednostavno neće biti moguće sačuvati radna mjesta u Republici Srpskoj.

PDP